Bagaimana Ingin Berjaya Menjual di Ebay dalam Masa

7 Hari Sahaja

Hi,

Saya Coach JJ

Hai.Saya Azizul tapi student dan kenalan saya lebih gemar memanggil saya Coach JJ.Saya telah berkecimpung dalam dunia online lebih 8 tahun dan kebanyakannya saya lebih fokus kepada cara menjana pendapatan di Shopee.Tetapi sepanjang pengalaman saya di dalam Ebay cara yang paling cepat dan paling besar kita boleh menjana pendapatan di dalam Ebay dan di dalam program ini saya akan membantu anda semua membongkar rahsia sebenar bisnes Ebay di mana kita sebenarnya boleh mendapat pelanggan di Ebay dalam masa 7 hari sahaja  

Shopee Online Expert dengan

8 Tahun Pengalaman Profesional di dalam Bisnes Online.

Di bawah ini adalah sebahagian program online yang telah saya jalankan sepanjang 8 tahun saya dalam industri online

Ramai orang jadi sifu Ebay tapi masalahnya bila tanya akaun kenapa suspend tak tahu nak jawab!

Ramai orang bila dah daftar Ebay tak tahu produk apa yang boleh cepat jual!

Ramai orang yang bila jual di Ebay tak tahu lubuk mana yang boleh buat dropship!

Ya semua tuh saya dah lalui sepanjang saya ingin belajar dan mendalami dunia ebay dan setelah mendalami dunia ebay ada banyak lagi rahsia dan lubuk duit yang ramai sifu2 ebay tak bongkarkan lagi sebenarnya dan hanya dalam masa 7 hari saya akan pastikan anda boleh menampakkan hasilnya   

Nak Jual Apa Di Ebay?

Banyak.. Saya sendiri telah beberapa kali kongsikan, beberapa produk tempatan yang laku keras di ebay. 
 
Di bawah saya sertakan satu lagi contoh produk tempatan yang HOT SALES di ebay

apa itu eBay?

Mungkin ada yang masih belum kenal dengan Ebay, jadi di sini saya akan berikan penerangan ringkas.Ebay adalah satu platform  bisnes online atau laman web terkenal yang membolehkan pengguna berdaftar membeli dan menjual barang-barang.

Sehingga sekarang, laman web eBay telah beroperasi di lebih 30 negara selain Amerika Syarikat (ebay.com).Contohnya di Malaysia (ebay.com.my), Singapura (ebay.com.sg), Australia (ebay.com.au) dan United Kingdom (ebay.co.uk).

Sama seperti platform Shopee atau Lazada cuma bezanya di Ebay nih market pelanggannya lebih besar dan yang paling best kita boleh jual dalam Dolar!

So langkah pertama cuma perlu daftar akaun di salah satu laman web eBay, dan anda boleh membeli atau menjual di mana-mana laman web Ebay yang lain.Sehingga Oktober 2019, bilangan pengguna berdaftar di eBay adalah sebanyak 255 juta orang, manakala penjual pula adalah 40 juta.

Maksudnya, hanya 16% sahaja pengguna Ebay adalah seorang penjual.

Maka, potensi untuk memulakan perniagaan dan menjadi penjual berjaya di eBay masih terbuka luas kepada sesiapa pun.

so dah bersedia ke nak menjual di ebay?

Surirumah biasapun boleh berjaya jual di ebay siap masuk surat khabar lagi

Ibu tunggal pun jana income senang2 je kat ebay siap masuk siakap keli

Nak Jual Apa Di Ebay?

Banyak.. Saya sendiri telah beberapa kali kongsikan, beberapa produk tempatan yang laku keras di ebay. 
 
Di bawah saya sertakan satu lagi contoh produk tempatan yang HOT SALES di ebay

apa itu eBay?

Mungkin ada yang masih belum kenal dengan Ebay, jadi di sini saya akan berikan penerangan ringkas.Ebay adalah satu platform  bisnes online atau laman web terkenal yang membolehkan pengguna berdaftar membeli dan menjual barang-barang.

Sehingga sekarang, laman web eBay telah beroperasi di lebih 30 negara selain Amerika Syarikat (ebay.com).Contohnya di Malaysia (ebay.com.my), Singapura (ebay.com.sg), Australia (ebay.com.au) dan United Kingdom (ebay.co.uk).

Sama seperti platform Shopee atau Lazada cuma bezanya di Ebay nih market pelanggannya lebih besar dan yang paling best kita boleh jual dalam Dolar!

So langkah pertama cuma perlu daftar akaun di salah satu laman web eBay, dan anda boleh membeli atau menjual di mana-mana laman web Ebay yang lain.Sehingga Oktober 2019, bilangan pengguna berdaftar di eBay adalah sebanyak 255 juta orang, manakala penjual pula adalah 40 juta.

Maksudnya, hanya 16% sahaja pengguna Ebay adalah seorang penjual.

Maka, potensi untuk memulakan perniagaan dan menjadi penjual berjaya di eBay masih terbuka luas kepada sesiapa pun.

so dah bersedia ke nak menjual di ebay?

Kalau dapat income macam di bawah nih setiap hari korang tak nak ke?

Sebentar..sebelum tuh saya nak bagitahu dulu

“5 Sebab Kenapa Anda Rugi Besar Jika Tak Buat Bisnes eBay”

Sebab #1 – Pendapatan dalam USD

Salah satu masalah ekonomi yang selalu orang perkatakan sekarang adalah nilai Ringgit Malaysia (RM) yang sangat rendah berbanding US Dollar (USD)

Semakan semasa artikel ini ditulis, USD 1 = RM 4.43

Walaupun ramai yang runsing dengan kejatuhan nilai RM, bagi peniaga eBay di Malaysia, mereka melihat ini sebagai peluang untuk menjana pendapatan berganda.

Sudah tentulah, dengan melakukan kerja yang sama menjual barang di ebay.com, mereka boleh menjana pendapatan lebih 4 kali ganda berbanding menjual barang tersebut di Malaysia.

Kerja yang sama, pendapatan lebih 4 kali ganda.

Best kan?

Memang rugi kalau tak buat bisnes di ebay.

Sebab #2 – Pasaran antarabangsa ke negara lain

Kalau buat bisnes konvensional secara biasa, apabila nak perluaskan bisnes ke negara lain, memang susah.

Banyak prosedur yang kena dilalui, malah kos pun sangat tinggi.

Tetapi, dengan bisnes eBay, nak luaskan bisnes ke negara lain memang mudah.

Selain negara utama United State of America (US; ebay.com), eBay turut mempunyai operasi laman web di lebih 30 negara di seluruh dunia.

Contohnya di Malaysia (ebay.com.my), Australia (ebay.com.au), Singapore (ebay.com.sg) dan United Kingdom (ebay.co.uk)

Dengan hanya buka satu akaun eBay, anda berpeluang untuk turut buat listing di eBay negara-negara lain.

Jadi, memang mudah untuk luaskan pasaran ke peringkat antarabangsa.

Sebab #3 – Jumlah peniaga eBay masih kecil

Ramai takutkan bisnes eBay kerana menyangka persaingan sangat kuat dan menganggap eBay dimonopoli ebayer senior sahaja.

Hakikatnya, mengikut data pada 19 Oktober 2016, terdapat 165 juta pengguna berdaftar di eBay, manakala jumlah peniaga pula hanyalah 25 juta orang.

 

Nisbah pengguna:peniaga adalah 6:1, ataupun hanya 15% sahaja daripada pengguna eBay adalah peniaga.

Maka, persaingan sebenarnya masih kurang.

Andai kata anda target untuk dapatkan 0.1% sahaja daripada pengguna eBay sebagai pelanggan dalam setahun, maka anda berpotensi mendapat 165,000 pelanggan.

Katakanlah daripada jumlah pelanggan tersebut anda mendapat keuntungan USD 1 sahaja, maka anda berjaya mendapat keuntungan sebanyak USD 165,000 bersamaan lebih RM 660,000

Sebab #4 – Mudah mendapat pelanggan

Kebanyakan peniaga eBay akan mengatakan adalah jauh lebih mudah untuk mendapatkan pelanggan di eBay berbanding menggunakan platform lain seperti Facebook dan Instagram.

Sebabnya, selain daripada jumlah pengguna atau potensi pelanggan yang ramai, kebanyakan yang melawat ke eBay datang dengan mentaliti untuk membeli.

Mereka hanya nak cari barang yang dikehendaki, dapatkan tawaran yang sesuai dan terus beli!

Tugas peniaga eBay hanya perlu cari barang yang dikehendaki pelanggan, buat listing, jawab pertanyaan bakal pelanggan (jika ada), terima bayaran dan hantar barang yang dibeli tersebut.

Tak perlu susah-susah tarik trafik, buat ayat promosi gila-gila, pujuk pelanggan dan hadapi masalah orang asyik PM.

Tak percaya?

Cubalah berniaga di eBay.

Sebab #5 – Banyak barang mudah terjual

Orang kata, di eBay, semua benda boleh dijual dengan mudah.

Kasut wanita terjual setiap 6 saat di eBay, mainan action figure terjual setiap 10 saat.

 

Banyak benda-benda pelik di tawarkan di eBay, dan terjual pada harga yang tinggi!

Bahkan, ada juga barang yang banyak terdapat di Malaysia, malah dianggap sampah, tapi mendapat permintaan yang tinggi di negara luar.

Memang mudah nak berniaga di ebay.

Dan sangat rugi jika anda terlepas peluang untuk turut sama menjana pendapatan lumayan dengan bisnes eBay.

Selain daripada 5 sebab di atas, banyak lagi sebab lain kenapa anda rugi besar jika tidak buat bisnes eBay.

Tak Banyakpun?? Nih baru 1 akaun ye..Cuba kalau kita ada 5 akaun boleh buat hasil banyk macam nih.1 hari boleh buat 100 dolar pun jadiklakan.Dolar tau bukan dalam Ringgit Malaysia. 

 
Di bawah nih saya sertakan satu lagi contoh salah  satu student saya senang2 je boleh dapat sales dari mula join kelas dan buka ebay

CUMA SEKARANG…  

          

Kita baru nak start jual ebay…

Duit pun tak berapa nak ada...

Lepas tu tak tahu nak jual apa?

Tak tahu nak mula dari mana?

Anda mesti ingat modal nak kena besar untuk simpan stock jual di Ebay...

Jangan risau, kami di jombelajarebay.com ingin membantu anda...
Belajar buat ebay dengan kami!

Kami sediakan 1 modul task khas darilah korang buat akaun email,kena suspend dan kena suspend kali kedua,jual produk local dan seterusnya boleh menjual secara dropship dari China....

Ini bukan kelas ebook ye tapi kelas secara live to live dan kita dah siapkan task khas untuk 3 bulan untuk anda pastikan khatam semua task2 yang ada sampailah anda boleh berdikari sendiri... 

Kenapa 3 bulan je lepas tuh tak de nak personal class ke??

Jangan risau 3 bulan nih means maksudnya saya akan pantau akaun ebay anda dari digantung dan saya nak pastikan akaun anda selamat dari terus digantung SELAMA-LAMANYA SEPERTI AKAUN DI BAWAH INI...

Ha korang nak ke kena macam tuh??Penat je korang dah listing lepas tuh dah kumpul feedback tiba2 kena suspend.Jadi apa sebenarnya yang akan saya share dalam program Ebay nih yang buat lain dari yang lain dengan sifu Ebay di luar sana.

Kelebihan #1 – Program kita dibuat mengikut task

Kita bukannya bila kita sediakan suatu kelas belajar bila daftar masuk nah ambil semua ebook dan video lepas tuh belajar sendiri.Tapi kita sediakan task setiap hari mengikut kemapuan student itu sendiri sebabnya kita tak nak pelajar tuh terbabas dan sampai tak ikut step yang betul yang akhirnya makan diri sendiri bila dah kena suspend.Ingat 3 bulan nih waktu kritikal untuk new seller yang baru nak mula berjinak dalam dunia ebay.Saya sendiri mula2 nak jual di Ebay 4 kali tau kena suspend barula boleh berjaya menjual di pasaran local dulu.

Kelebihan #2 – Program kita akan dibuat secara perbicangan group telegram

Ramai sifu luar sana terus terang saya bagitahu kaedah apa yang mereka buat ialah bila anda ada masalah mereka akan mintak anda refer terus di group fb cari punca2 yang pernah jadi sebelum nih takpun kalau yang bajet kecil mereka mintak study je semua di ebook.Tapi berlainan dengan kita ,anda ada masalah kita bincag di group dan saya akan bagi solution untuk setiap masalah anda walaupun masalah tuh dah berulang kali jadi oleh ahli-ahli yang lain

Kelebihan #3 – Kita sediakan personal assistant untuk mereka yang perlukan masalah ketika akaun digantung

Ramai takut dan sering putus asa nak bisnes di Ebay ialah berpunca sebab akaunnya selalu digantung dan tidak tahu bantuan mana yang ingin dicari jika terjadi masalah ini.Jangan risau .Dalam rekod kami ada lebih 15 case study yang kami akan terangkan jika akaun telah digantung dan kita akan bantu sehingga anda boleh membuka akaun anda semula dan menjual semula tanpa kerisauan.

 

Kelebihan #4 – Kami akan share teknik rahsia bagaimana untuk mendapat pelanggan dalam masa 7 hari

Kebanyakan peniaga baru ebay nih masalah utamanya ialah tak tahu produk apa yang laku keras.So masuk-masuk j program kelas-kelas luar masalah utamanya ialah nak jual produk apa??Nah kami sediakan lagi Top 10 baran-barang yang memang senang giler orang akan beli.Lepas tuh mesti teringin nak jual ke luar negara pulak.Nah kami bagi lagi senjata rahsia kami Top 10 barang-barang dari local je yang memang orang2 US sanggup beli sampai berpuluh2 dolar di sana.

Kelebihan #5 – Nak cari supplier yang bagus untuk buat dropship

Ya,ramai sifu sana dah bongkarkan cara nak buat dropship dan ajar camna nak buat dropship.So kami ajar advance lagi.Kami bagi terus lubuk suplier top2 ranking supplier dari China yang memang cukup berintegriti untuk kita buat dropship dengan mereka.Kitapun taknakla sebabkan salah pilih suplier habis buruk reputasi kita sebagai seller di Ebay.Dah tak pasal-pasal kena suspend lagi.

MEMPERKENALKAN

1588849214.png

Hah!! Dalam group panduan ini, saya dah tulis dan buat video siap-siap. Panduan secara langkah demi langkah, dari mula buat akaun email,ebay listing barang, cara penghantaran , kos pos , cara buat dropship ,software untuk buat research produk dan tips rahsia bagaimana ingin maintain akaun dari digantung sehingga anda layak mendapat taraf super seller! Memang complete!

Antara perkara-perkara penting yang saya tulis di dalam group panduan ini mengikut task..

TASK 1 :-

  • Cara nak daftar email baru

  • Cara nak daftar akaun paypal

  • Cara nak setting akaun bank ke akaun paypal

  • Cara nak daftar akaun ebay

  • Cara nak linkkan akaun ebay dan paypal

TASK 2 :-

  • Cara nak mendapat feedback dengan cara cepat

  • Cara membeli dan membuat pembayaran

  • Cara memilih seller dan filter seller

  • Cara chat dan email kepada ebay jika terdapat sebarang masalah tentang pembelian

  • Cara membeli barang jenis auction bagaimana ingin membuat bid

TASK 3 :-

  • Cara listing barang dengan betul mengikut standard ebay

  • Cara research produc top sales di Malaysia

  • Cara menjual untuk mendapat sales dalam 3 hari

  • Cara counter untuk akaun yang suspend

  • Cara menaikkan selling limit

  • Cara kita menarik offer price kepada pembeli international

  • Cara menghantar barang di dalam local atau luar negara

  • Cara memilih kurier dan trick bagaimana ingin mendapatkan penjimatan ke atas pos

TASK 4 :-

  • Cara cepat listing barang menggunakan software

  • Cara membuat dropship dari negara China terus ke customer

  • Cara research produk menggunakan software 

  • Cara mengelakkan akaun digantung sepanjang penjualan

  • Cara cepat membina reputasi untuk mendapat status Power Seller 

  • Cara hack untuk membuat 1000 Dolar seminggu

daftar_sekarang.gif

Ada bonus tak kalau saya join program nih?

Of course lah ada. Nak tahu apa yang akan anda dapat? 

1. SUBSCRIPTION POSTAGE WEB2SHIP SELAMA 1 BULAN  RM35 [PERCUMA]

2.TELEGRAM SUPPORT

3.FACEBOOK SUPPORT

4.99 LUBUK SUPPLIER DI UK DAN US [PERCUMA]

Tawaran-tawaran di atas ini bernilai lebih daripada RM250! Saya berikan PERCUMA sahaja kepada anda! Tetapi cepat kerana ini adalah TAWARAN yang TERHAD untuk HARI INI sahaja!

Cepat Bos! Dapatkan Sekarang!

 

Amacam bos? Berminat tak nak dapatkan program e-learning ni?


Ada yuran yang dikenakan.Tapi tidaklah terlalu tinggi seperti di luarkan!

Program panduan ini... beserta bonus tambahan... 
RM59 sahaja!
Harga murah giler ni bos! Ini harga special untuk launching! Lagi 1-2 hari.. saya boleh confirm takkan dapat seperti harga nih lagi!


RM59 sahaja bos! Bos jual 1 kali dalam dolarsahaja pun.. sudah boleh untung dan cover kos program panduan ni!
Bos klik gambar dibawah ni untuk order dan dapatkan program online learning ini sekarang

Ya Coach JJ! - Saya Mahu Dapatkan Program Panduan Ebay nih!

 

  • Saya sudah bersedia untuk belajar dan membuat task-task yang disediakan

  •  Saya hendak mula membuat secara serius pendapatan dalam ebay

  •  Saya faham tiada pulangan kembali 100% wang berdasar terma syarat jika saya tidak membuat task2 yang dihasilkan

  • Saya faham yang harga ini akan kembali semula ke harga asal selepas tawaran istimewa ini berakhir

  •  Saya 100% faham, dan saya berminat untuk mendalami dunia Ebay

Saya beri akses serta merta kepada anda dengan Harga Istimewa Gila sebanyak RM59 sahaja. Sila dapatkannya sebelum harganya saya naikkan semula!

Hanya RM250

RM59 sahaja

icon cun.jpg

Mulakan perjalanan ebay anda dari sini

​Jangan fikir-fikir lagi, anda perlu klik dan lakukan tempahan SEKARANG juga sebelum terlambat. Lakukan keputusan yang sekurang-kurangnya memberi penyelesaian kepada masalah anda.Juga, anda tidak perlu risau kerana anda akan mempunyai 'personal assistant' untuk selama 3 bulan, bukan hari nih join besok lusa pandai2la hidup sendiri. Saya akan menggunakan sepenuh ilmu dan pengalaman yang telah saya pelajari dan saya akan kongsi 100% apa yang saya tahu tentang dunia ebay ini. Saya tak nak anda perlu meredah 'hutan belantara' dan ranjau yang pernah dihadapi saya selama bertahun-tahun selama ini. Jadi, apa anda perlu anda risau lagi tentang pendaftaran program. Pembelajaran anda adalah terjamin!

Akhir kata, sebelum kita berpisah buat selama-lamanya, saya ingin anda tutup mata dan bayangkan kehidupan anda selepas berjaya membuat duit dengan menjana income dolar selepas ini. Jika anda tidak kisah dengan kehidupan diri anda sendiri, bayangkan bagaimana duit yang hasil dari income ebay ini ini akan memberikan segala kemudahan dan menjamin masa depan anak-anak anda dan isteri/suami anda. Beranikah anda mengambil risiko untuk melepaskan peluang di depan mata ini semata-mata kerana risau kehilangan wang celah gigi sebanyak RM59?

Jadi, fikirkan lah....

Semoga anda berjaya,
 


Coach JJ

NOTA PENTING : INI BUKAN IALAH EBOOK YANG JIKA ADA MASALAH TAK FAHAM TAK TAHU NAK TANYA SIAPA ATAU SEKADAR GROUP FACEBOOK YANG JIKA ANDA ADA MASALAH HANYA BOLEH POSTING DI FACEBOOK.PROGRAM INI ADALAH E-ONLINE COURSES DI MANA ANDA ADA MASALAH BOLEH TANYA SAYA SENDIRI ATAU TEAM SUPPORT SECARA PERSONAL ATAU DI GROUP TELEGRAM.BERMAKSUD ANDA ADA MASALAH BOLEH MAKLUMKAN KEPADA KAMI UNTUK KITA SAMA-SAMA BINCANGKAN MASALAH ANDA

 

  • Facebook
  • Twitter
  • YouTube
  • Instagram
WHATSAPP.jpg

© 2023 by Chery Jones. Proudly created with Wix.com

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now